Restaurant, Bowling, Sportcafé

Locatie

Wanroijseweg 95
5454 GZ Sint Hubert

We zijn open!

Vrijdag : 12.00 – 22.00
Zaterdag: 12.00 – 22.00
Zondag: 12.00 – 22.00

a

Over Villa Erica

Over ons

Geschiedenis

Villa Erica kent een lange historie van diverse uitbaters, functies, verbouwingen en initiatieven. De naam Erica komt van een prachtige heidebloem die in de regio op diverse momenten prachtig bloeit!

Gemeenschapshuis Erica werd in 1935 “Hotel-Café-Restaurant Erica” met dhr. Louis van Doorn als Uitbater, hij was eerst de Uitbater van Keyzers Bazar in Mill. Hier beneden is een ansichtfoto van Restaurant Erica gemaakt tijdens de mobilisatie in 1939. Onder in de kelder stonden toen de communicatie apparaten. Zoals je ziet zijn de namen op het pand tijdelijk verwijderd

Restaurant & Bowling Erica

Het verhaal

Want Hotel Erica wordt al binnen een half jaar verbouwd tot gemeenschapshuis en jeugdcentrum na het overlijden van dhr. Van Doorn. Bij de opening in mei 1955. Hiernaast een foto van Erica toen de glijbaan er nog stond voor de mindervaliden werkplaats.

De familie van Eenbergen is na de sociale werkplaats (Welvac) begonnen met de nieuwe opzet van Restaurant Erica. De Familie Dol uit Uden nam het Bedrijf Erica over van de familie van Eenbergen. In 1992 werd door de familie Johan Peterse, uit het plaatsje Nieuwe Niedorp uit Noord-Holland, het Restaurant Erica overgenomen. In 2007 nam de Familie Peterse, ook nog het Bowlingcentrum over, zodat het hele bedrijf Erica door de hen wordt geëxploiteerd.

Over ons

Villa Erica

Op dit moment wordt er op alle fronten door een nieuw team hard gewerkt aan de toekomst en exploitatie van dit prachtige horecabedrijf.

Ondernemerskwartet Marco Horsten, Dinant Riefel, Suzan van Tuil en Sven Kattenberg hebben per 1 juni 2020 restaurant Bowling Erica te St. Hubert overgenomen. 4 professionals met verschillende achtergronden die elkaar goed aanvullen en een stevige basis zijn voor de toekomst van Restaurant en Bowling Erica.

Suzan is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. De komende maanden zullen we toewerken aan een nieuw concept, zowel in het restaurant als in de bowling. We verwelkomen je graag op ons terras, binnen of op de bowlingbaan!

Kom langs!

Momenteel kun je bij de Erica een bezoek brengen aan het restaurant, de sportsbar met bowlingbaan een bezoekje brengen, een arrangement boeken of zelfs een evenement (laten) organiseren!