Bowling: Woensdag t/m Zondag op reservering 

GESCHIEDENIS VAN VILLA ERICA

Op dit moment wordt er op alle fronten door een nieuw team hard gewerkt aan de toekomst en exploitatie van dit prachtige horecabedrijf.

VAN HEIDEBLOEM TOT VOLLEDIGE HORECA

Villa Erica kent een lange historie van diverse uitbaters, functies, verbouwingen en initiatieven.
 De naam Erica komt van een prachtige heidebloem die in de regio op diverse momenten prachtig bloeit!

Gemeenschapshuis Erica werd in 1935 “Hotel-Café-Restaurant Erica” met dhr. Louis van Doorn als Uitbater, hij was eerst de Uitbater van Keyzers Bazar in Mill. Hierboven is een ansichtfoto van Restaurant Erica gemaakt tijdens de mobilisatie in 1939. Onder in de kelder stonden toen de communicatie apparaten. Zoals je ziet zijn de namen op het pand tijdelijk verwijderd.
 
Want Hotel Erica wordt al binnen een half jaar verbouwd tot gemeenschapshuis en jeugdcentrum na het overlijden van dhr. Van Doorn.
 
De familie van Eenbergen is na de sociale werkplaats (Welvac) begonnen met de nieuwe opzet van Restaurant Erica. De Familie Dol uit Uden nam het Bedrijf Erica over van de familie van Eenbergen. In 1992 werd door de familie Johan Peterse, uit het plaatsje Nieuwe Niedorp uit Noord-Holland, het Restaurant Erica overgenomen. In 2007 nam de Familie Peterse, ook nog het Bowlingcentrum over, zodat het hele bedrijf Erica door hen wordt geëxploiteerd.
Sinds juni 2020 is het hele bedrijf Erica overgenomen door 3 gedreven enthousiaste ondernemers en is Villa Erica ontstaan. 
Het horecabedrijf is vrijwel compleet in een nieuw jasje gestoken. Van menukaart tot en met de inrichting.
 
Bij Villa Erica kan elke leeftijdsgroep zich uitstekend vermaken in een volledig horeca-etablissement.
 
Nieuwsgierig? Kom dan gauw een keer aan bij Villa Erica.
Wij verwelkomen je graag in ons Restaurant, Bowling en Sportscafé.

Team Villa Erica.